Hatback: Stylový mutant od Sofye Samarevy a Alex Monhart v Modeschau

21. duben 2016

Hatback je kombinace klobouku se snapbackem – kšiltovkou. Novinku, která měla premiéru na jarním Pražském týdnu módy, Prague Fashion Weeku, v Modeschau představily spoluautorky Alex Monhart a Sofya Samareva.

Nečekané kombinace různých typů oděvů a doplňků jsou v současné módě běžné. Časté a oblíbené jsou v poslední době například mutace kabátu a bundy nebo propojení prvků tenisek, sneakers a sandálů. Designérka doplňků Alex Monhart vytvořila ve spolupráci s návrhářkou klobouků Sofyí Samarevou stylového mutanta klobouku a kšiltovky.

Pokračuje Alex: „Potkaly jsme se před dvěma roky na Fashion Business Workshopu v Praze. Od té doby jsme se začaly navzájem podporovat a uvažovat o spolupráci. Chtěly jsme společně vytvořit doplněk, který by byl funkční a elegantní zároveň. Šlo nám o nadčasový produkt, který by odrážel to, co obě děláme.“

Hatback barevně i materiálově navazuje na linii unisex batohů Alex Monhart. Zadní část z černého textilu je povýšená předním dílem z černé králičí plsti, klasického kloboučnického materiálu z tradiční novojičínské továrny Tonak. Čepice díky tomu ladí s batohy, na kterých je černý textil kombinovaný s černou kůží, precizně zpracovanou v české továrně Elega. Batohy i hatbacky tak díky jednoduché hře s materiály kombinují streetwear s decentními náznaky elegance a luxusu.

Poslechněte si rozhovor o kloboucích a kšiltovkách, jehož součástí je i experimentální rozhlasová módní přehlídka, ve video podobě ji najdete níže.

odkazy:
alexmonhart.com/
sofyasamareva.com/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka