Jan Grombiřík o Módění, Freedom Of Creation v LEEDA

4. únor 2012

Českou topmodelku úspěšnou v zahraničí a respektovanou českou architektku – tyto dvě osobnosti si vybral mladý fotograf Jan Grombiřík pro čerstvou sérii fotografií, která bude poprvé veřejně představena v pátek 10. února v brněnském Leporelu.

Vernisáž výstavy bude spojená s módními přehlídkami mladých návrhářů studujících v Praze a ve Zlíně. Modeschau na tomto večeru nebude chybět.

V rozhovoru s Janem Grombiříkem se dozvíte, proč a jak se rozhodl nafotit respektovanou českou architektku Evu Jiřičnou a topmodelku Janu Knauerovou, která je velmi žádaná v zahraničí. Zajímala nás také dramaturgie večera Módění, který zahájí vernisáž Grombiříkových fotografií, a pak má následovat módní performance. Po prezentaci modelů šesti talentovaných mladých návrhářů bude večer pokračovat DJ setem Modeschau. Reportáž z události vám přineseme v Modeschau 18.února. Zatím si poslechněte rozhovor s Janem Grombiříkem.

Lucie Trnková a Lucie Kutálková, které tvoří módní značku LEEDA, nás opět nadchly svou novou kolekcí. Chystají spolupráci s respektovanou značkou tenisek Novesta a v butiku LEEDA najdete jejich modely čerstvě doplněné originálními šperky Freedom Of Creation. V rozhovoru s Annou Mayerovou vysvětlily, jak zrovna k tomuto spojení došlo a co inspirovalo vybrané kusy z nové kolekce. Zvou také na valentýnský večírek spojený s premiérou nových modelů LEEDA. Fotogalerii k rozhovoru najdete na FB Modeschau.

V době, kdy se lidé setkávají na internetu častěji než v reálném životě je běžné, že se lidé prohlížejí, lajkují a čtou. A šperky? Ty se tisknou. Více v rozhovoru se Stefanem Bultem, který natočila Anna Mayerová v showroomu Dutch Design Depot. Fotogalerii šperků prohlížejte na FB Modeschau.

Odkazy:
leeda.cz

Playlist:
Maribou State – Olivia, MAO Remix (Bad Life)
Bush Tetras – You Can't Be Funky (ROIR)
Command V – Lost On Me, Optimo Remix (Mush)
RxGibbs – Proxy (Cascine)
THEESatisfaction – QueenS (Sub Pop)
Graphics – Mac Grackleton (Made to Play)
Sophia Knapp – Close to Me (Drag City)
CFCF – Exercise 3 Building (Paper Bag)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.