Karolína Juříková a Eliška Kuchtová pro Simple, Dechberoucí

18. únor 2012

V rámci zimního semestru vzniklo na VŠUP několik zajímavých prací pro Simple concept store.

V tomto luxusním butiku v Pařížské se budou ty nejlepší z nich prezentovat vedle zavedených značek světových návrhářů. Nám by se tam líbila třeba nová kolekce Karolíny Juříkové nebo obuv Elišky Kuchtové. Kdo bude nakonec vybraný se dozvíme v březnu.

S Karolínou Juříkovou jsme natáčeli v brněnském Leporelu den po přehlídce a vernisáži Módění. Na této události předvedli svou aktuální tvorbu i další mladí návrháři jako Miro Sabo, Daria Makeeva, Jindra Jansová nebo Jana Luptáková. Karolína Juříková nám v rozhovoru mimo jiné prozradila, co inspirovalo její něžné vrstvené oděvy z průsvitných a plisovaných látek.

Módění nebylo jen večerem zajímavých módních přehlídek, jeho součástí byla i vernisáž fotografií Jana Grombiříka. Ten měl zároveň na starost i celkovou dramaturgii večera, která obnášela mimo jiné zajímavý živý hudební doprovod módní show. Píseň z filmu Antikrist nebo cover skladby Video Tapes od Lany Del Rey zazněly s klavírním doprovodem přímo ze středu publika a zpěvačka se několikrát zapojila do přehlídky.

Na Artsemestru jsme se z prací vzniklých v posledním půl roce na VŠUP nadchli zejména pro boty od Elišky Kuchtové. Podařilo se jí totiž spojit lákavý design s čistým a funkčním konceptem. Fotoreport z Artsemestru pro vás stejně jako rozhovor s Eliškou Kuchtovou pořídila reportérka Anna Mayerová.

V minulé Modeschau jste měli příležitost soutěžit o Dechberoucí brože z betonu. Za touto značkou stojí jedna absolventka a jedna studentka VŠUP, Karla Olšáková a Kateřina Matěchová. Právě Kateřiny jsme se ptali na specifika betonových broží a na další tvorbu Dechberoucí, která začala v exotickém Peru.

Odkazy:
www.leporeloplus.cz
www.dechberouci.cz
www.vsup.cz

Playlist:
Dunes – Vertical Walk (Post Present Medium)
Chromatics – Into The Black (Italians Do It Better)
Mi Ami – Time Of Love (100% Silk)
FRAK – In Order to Create (uns.)
Luke Roberts – His Song (Thrill Jockey)
WhoMadeWho – Below The Cherry Moon (Kompakt)
Doe Paoro – Cant Leave You (uns)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.