Kateřina Geislerová v Praze, kolekce Resort od Lay

16. červen 2012

V Praze se prostřednictvím pop up shopu v butiku Mona představila česká návrhářka Kateřina Geislerová, která jinak působí v Paříži.

Ptali jsme se jí na inspiraci k jejím aktuálním modelům a na vztah k Česku. Přinesli jsme také rozhovor o bakalářské práci Lay Sedlákové, která nás zaujala na Summer Shopu VŠUP.

V butiku Mona v Týnské ulici v Praze najdete v těchto dnech mimo jiné modely od Lea Macenauera nebo novou kolekci Oldschool, která se premiérově předvedla na jaře na kyjevském Fashion Weeku. Minulý týden jste se tam mohli seznámit i s aktuální tvorbou Kateřiny Geislerové, která je doma v Paříži. V Praze se Kateřina začala prezentovat až v loňském roce. Její letos už druhý pop up v butiku Mona jsme navštívili s foťákem a s mikrofonem. Prezentovala se letní kolekce, která má dvě linie. Jedna je inspirovaná Audrey Hepburn a její samozřejmou nonšalancí a druhá prozrazuje nadšení pro řasení látek ve stylu Madame Grés. S Kateřinou Geislerovou natáčela Anna Mayerová.

S pařížskými souvislostmi nezůstaneme jen u předchozí reportáže. Ze stáže z kolébky haute couture si do Prahy zajela i designérka Lay, kterou vám v této Modeschau představíme. Protože jsme obě byly na letošním Summer Shopu VŠUP odbornými shop asistentkami v buticích Ateliéru módní tvorby, měly jsme spoustu času seznámit se dopodrobna s jednotlivými kolekcemi. V příštích dílech Modeschau můžete očekávat seznámení s tvorbou Awkward, Martiny Uhlířové neboTvå2. V tuto chvíli nabízíme setkání s bakalářskou kolekcí Lay Sedlákové. Zaujaly nás na ní průhledné parky, které jsou zmrzlinově barevnou fúzí home wear a lounge wear. S Lay natáčela Anna Mayerová.

02660256.jpeg

Odkazy:
katerina-geislerova.com
monaprague.cz
flickr.com/photos/lay

Playlist:
Power Animal – Untitled, Spirituals Remix (Waaga Records)
Telepathe – Throw Away This (White Iris Records)
Kero Kero Bonito – Ms. World feat. Mayu Tanaka (uns.)
Thundercat – For Love I Come (Brainfeeder)
Azealia Banks – Jumanji (XL)
Beat Connection – In The Water (Clive Tanaka Remix)
Solar Bears – Dream Valley, Young Montana rework (Planet Mu)
Future Islands – Before The Bridge (Thrill Jockey Records)
Hercules And Love Affair – Painted Eyes (Moshi Moshi)
Gross Magic – Sweetest Touch (The Sounds Of Sweet Nothing)
Com Truise – Cathode Girls (Ghostly International)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.