Mirka Talavašková pro Delor

25. srpen 2012

Tentokrát jsme natáčely o splněném snu. Máme velkou radost, že se naše oblíbená designérka Mirka Talavašková stala návrhářkou luxusního krejčovství Delor, pro které realizuje aktuální dámskou kolekci.

Sledujeme Mirku od jejích kolekcí Metro Quadrato a Yunnan, které vznikly v rámci studia na VŠUP a jasně ukazovaly jedinečný cit pro eleganci a nadčasovost. Talent některých návrhářů spočívá v tom, že dovedou osobitě artikulovat nebo i předvídat proměnlivé trendy. Kouzlo Mirky Talavaškové je v tom, že se s jejími oděvy ocitnete v jiném levelu. Promyšlené střihové a materiálové řešení jejích inspirací přináší trvanlivou originální kvalitu. Výmluvné je mimo jiné i to, že ústředním bodem jejího zájmu jsou kabáty. Tento kus oděvu vyžaduje precizní střih a kvalitní materiál a krejčovské zpracování. Jak jeden takový kabát na zakázku vznikal, zdokumentovaly naše spřátelené bloggerky z Jedenácti koček.

První kolekce pro značku Delor se představí na Bratislava Fashion Weekend a Prague Fashion Weekend, přičemž pražská přehlídka je už teď vyprodaná. Z čeho kolekce pro Delor vychází a kudy vedla cesta Mirky Talavaškové do tohoto krejčovského salonu? Poslechněte si rozhovor a podívejte se na fotografie rozpracovaných modelů zde.

Playlist:
Diva Dompe – Wanna Get To Know You (Critical Heights)
Group Rhoda – At the Dark (uns.)
Future Islands – Tomorrow (Upset The Rhythm)
Zambri – Hundred Hearts (Kanine)
Chrome Canyon – Generations (Stones Throw)
Fox and Sui – Summer Storm (Two Bright Lakes)
DENA – Boyfriend (uns.)
Michachu – You Know (Rough Trade)
Michachu – Top Floor (Rough Trade)
OMBRE – Tormentas (Asthmatic Kitty)
Juju & Jordash – Dr. Strangepork (Dekmantel)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.