Modeschau: Prague Fashion Week probouzí českou módu z letargie

8. září 2015

#MBPFW táhne místní scénu nahoru. Dynamická událost, která letos z módního Weekendu vyrostla na regulérní Fashion Week, kontinuálně zvyšuje svou úroveň a motivuje tím všechny k profesionálnějšímu přístupu. Pozitivní vývoj je vidět v práci designérů, catwalku modelek i v rostoucím zájmu domácích a zahraničních médií.

Doprovodný program: Móda, technologie, udržitelnost a světová média v Praze

MBPFW otevřela celodenní konference Fashiontech, která odkryla řadu zajímavých témat. O čem se mluvilo na události, na které vedle sebe seděli marketéři, designéři i ajťáci, jste mohli slyšet v minulém dílu Modeschau. Vedle řady koktejlů a prezentací jednotlivých pražských butiků, lokálních značek a projektů dostalo velký prostor důležité téma udržitelnosti módního průmyslu. Sustainable Fashion Day byl věnovaný profesionálům i spotřebitelům módy. Třešničkou na dortu s velkým překvapením byl Fashion Talk s Alessandrem Buzzim z Vogue Italia, nad kterým měla Modeschau tu čest mít oficiální záštitu. Alessandro se na poslední chvíli rozhodl k diskusi přizvat 5 dalších zahraničních hostů MBPFW. O tématech hledání a kariéry nových módních talentů a o módním stylingu díky tomu v Českém centru diskutovali také Kim Howells z Hunger Magazine, Francesca Robinson z největší světové lifestyle PR agentury Karla Otto, Sam Walker z W Magazine, fotograf Adam Katz Sinding a Becc Gray z agentury Bloody Gray. Poslechněte si záznam diskuse, na fotografie můžete nahlédnout tady.

Přehlídky Prague Fashion Weeku: Jaro 2016 bude barevné a hravé

Přehlídky se koncentrovaly do tří závěrečných dnů MBPFW. Páteční i nedělní shows hostila budova bývalé Živnostenské banky na pražských Příkopech, v sobotu Fashion Week obsadil skatepark na Štvanici. Přechod mezi luxusem a pompou bývalé banky a syrovostí venkovní lokace byl pro publikum osvěžující a zajímavý. Zahraniční hosté byli podle svých slov změnou prostředí a dvěma lokacemi nadšení a dobrou zprávou pro lokální tvůrce je hlavně to, že je zaujali svými kolekcemi. Mezi designéry, které pro Modeschau jmenovali zástupci zahraničních médií, PR agentur a showroomů, patřili mimo jiné Pavel Brejcha, Miro Sabo, Chatty, Petra Ptáčková, Martina Špetlová a ze studentů Daniela Pešková. Poslechněte si shrnutí Modeschau s reportážemi ze všech tří přehlídkových dnů.

Odkazy:
www.mbpfw.com

Playlist:
Headphone Activist – Silent Flo (Mal Label) 4:10
Mr. Mitch – The Man Waits (Gobstopper Records) 3:12
Luminate – Dream Logic (uns.) 3:06
Sebastian Paul – b i r t h (uns.) 3:50
64 – MBPFW SS16 Filip Jakab Showcase (uns.)
Shigeto – Pulse (Ghostly International) 7:07

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.