Vendula Knopová o Hyeres, gentlemanská móda a 3D Expo

11. květen 2016

Fotografka Vendula Knopová v Modeschau vybalila igelitku, se kterou letos v dubnu vyhrála prestižní umělecký festival Hyeres. Pozvali jsme na Pop Up Gentleman zaměřený na elegantní pánskou módu a na veletrh 3D Expo, který prezentuje možnosti 3D tištěného designu a módy.

Vendula Knopová o Hyeres: vítězství v igelitce

Letošní 31. ročník mezinárodního festivalu módy a fotografie v Hyeres vyhrála česká fotografka Vendula Knopová: „Jakmile jsem viděla tu hlavní cenu patnáct tisíc euro, řekla jsem si, že to bych mohla vyhrát. Připravila jsem si instalaci na levných drátěných stojáncích a jela jsem tam s imagí trubky z vesnice, která teď dost letí.“ Na drátěnce byla zavěšená igelitka s ironickým merchandisem, od vizitky v podobě přáníčka se zvukovým představením autorky přes klíčenky až po kšiltovky. Komerční motivaci a potenciál ještě umocnil katalog s titulem No Money No Honey.

Na vydělávání peněz se chce Vendula zaměřit i ve svém novém projektu: „Momentálně zakládám svou reklamní agenturu na klíč, která se jmenuje Hand in the Pocket. Bude to moje one woman reklamní studio, které se bude specializovat na úzkou a dlouhodobou spolupráci s lidmi s mozkem. Vizuální styl mi dělá Petra Roubalová.“ Poslechněte si rozhovor, ve kterém došlo také na loňskou knihu Tutorial a další tvorbu Venduly Knopové.

Gentlemanská móda ovládne Radlickou kulturní sportovnu

Prodejní pop up s doprovodnými přednáškami a workshopy můžete navštívit tuto neděli v Radlické kulturní sportovně. V Modeschau na něj pozval Jakub Feranec: „Obchodů s pánskou módou je tu hodně a stále se objevují nové. Chyběla ale událost, na které by se mohlo představit více značek na stejném místě. Proto jsme přišli s Pop Up Gentleman. Teď v neděli se odehraje už třetí pokračování, platforma funguje necelý rok.“

Kromě prodejní výstavy elegantní pánské módy se na workshopech a přednáškách dozvíte, v čem jsou přednosti kvalitního oblekového materiálu nebo v čem spočívá kouzlo košile na míru.

3D Expo: přehlídka tiskáren, designu a módy

3D tištěný design a módu v těchto dnech představuje výstava 3D Expo. Svoji vizi šperků budoucnosti na ní uvedla mimo jiné návrhářka Sharka Bosáková. V rámci druhého ročníku Fashion.stl měla spolu s několika dalšími designéry příležitost pracovat s českými tiskaři a vyzkoušet si práci s 3D modelováním. Vedle šperků a bot od několika českých designérů jsou na 3D Expo v Letňanech do pátku 13. 5. k vidění také další realizace a modely a samozřejmě také různé 3D tiskárny. Na událost přišel spolu se Sharkou pozvat i Petr Bláha.

odkazy:
www.vendulaknopova.com
www.facebook.com/popupgentleman
http://3dexpo.cz/

Playlist:
NKC – Btd150 (Her Records)
Radiola Serra Alta – Coco De Nosso Senhor (uns.)
Swindail – Out Frontin (uns.)
Itsbilly – Shake This (uns.)
Itsbilly – What I Want (uns.)
Newport – Beek (uns.)
Pantheon – It’s About Time (Unknown Records)
Chico Correa – Berra Boi, Frenquency Remix (uns.)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.