Yana Thal: Assumpta, Grace & Glamour

19. květen 2012

Nová kolekce Yany Thal je pojmenovaná podle nanebevzetí Panny Marie. Inspirací k linii Assumpta byla také barokní estetika a specifická hra se světlem a stínem. Kromě Yany Thal jsme natáčeli také s organizátorkami prodejní akce Grace & Glamour.

S modely Yany Thal se můžete setkat mimo jiné v butiku Parazit. A to nejen v Praze, ale i v Žilině, kde Parazit funguje poměrně čerstvě v Mydlářské ulici, kousek od galerie Plus mínus nula. Novou kolekci Assumpta inspirovanou barokní hrou světel a stínů Yana představila 19. května na přehlídce v Jazz Republic. Když jsme s ní natáčeli v jejím podkrovním ateliéru na Vinohradech, ptali jsme se na spoustu věcí. Vinou unavené techniky nám ale v rekordéru zůstala jen část rozhovoru, věnovaná korzetům. Protože ale právě kvalitně ušité korzety považujeme za jednu z důležitých kvalit Yany Thal, jsme rádi, že si rekordér rozhodl zapamatovat zrovna tenhle kousek.

Akce Grace & Glamour chtěla propojit mladé talentované návrháře s movitými úspěšnými ženami nad 35 let. O takové zákaznice podle nás stojí každý módní designér, a tak jsme celé věci drželi palce. První reakce po akci sice nejsou příliš pozitivní (viz report od 11koček), ale doufejme, že se z prvního konání organizátorky poučí a příště to půjde lépe. V prostorách luxusního Hotelu Mandarin Oriental jsme před konáním akce natáčeli s organizátorkami o jejich plánech a představách.

Odkazy:
www.yanathal.com
www.facebook.com/Gracenglamour

Playlist:
2ways4speakers – Umeand meu (uns)
Donna Summer – I Feel Love, Patrick Cowley mega mix edit (Casablanca)
John Maus – Mental Breakdown (Ribbon Music)
Sssion – My Love Grows In The Dark - Nightfeelings Remix (Dovecote Records)
ZeDarkPark – Strange Planes (Something Cold)
Doldrums – Jump Up (Souterrain Transmissions)
Ashay – Warn-U, Nguzunguzu Remix (TriAngle Records)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.