Zorya, designSUPERMARKET

3. prosinec 2011

Modeschau přinesla rozhovor s Danielem Poštou a Zdenkem Vackem o nové společné značce Zorya a její aktuální kolekci Virus. Šperky z lan, kovu a krystalů kamence se premiérově představily na letošním Designbloku a kromě Simple Concept Store je potkáte i na aktuálním designSUPERMARKETU, o kterém jsme mluvili se Zuzanou Mašínovou.

Šperky z lan, kovu a krystalů tvoří kolekci Virus, pod kterou jsou podepsaní designéři Daniel Pošta a Zdenek Vacek novým společným labelem Zorya. Shoda jména s názvem aktuální desky českého elektronického producenta Floexe je čistě náhodná. Stejně jako shoda názvu kolekce Virus, který připomene stejnojmenný singl z letošní desky Bjork Biophilia. Soulad myšlenek designérů s tématy současné elektronické hudby poukazuje na to, že všichni tito tvůrci dýchají stejný vzduch inspirace.

Událost designSUPERMARKET se pro letošní pátý ročník přesunula do Divadla Archa. Móda, doplňky, šperky, produktový design a nezávislá nakladatelství se představí ve třetím patře budovy, do kterého běžně veřejnost nemá přístup. O vývoji akce, která začínala jako nadšenecká aktivita několika studentů VŠUP, a o aktuálním ročníku, který se koná od středy 7. do neděle 11. prosince, jsme mluvili se Zuzanou Mašínovou.

Odkazy:
www.zorya.cz
www.designsupermarket.cz

Playlist:
Paula – Even If It's True (Arbutus Records) 2:58
Videodrome – Temptations Daughter ( uns.) 5:58
Little Boots – Shake, Azari And III Remix (IAMSOUND) 6:15
Still Corners – Into the Trees (Sub Pop) 3:58
Spectral Park – L'appel Du Vide (uns.) 3:05
Floex – Casanova (Minority Rec.) 5:38
Background Sound – Tude (uns.) 4:35
Woods – Christmas Time Is Here, Vince Guaraldi Cover (Woodsist) 2:36

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.