Sperm Festival 2008: Confuse

4. březen 2008

Od čtvrtka 6. března proběhne v Praze přehlídka umění, hudby a vizuální kultury Sperm Festival 2008. Třetí ročník se letos rozprostře do tří dnů a dvou prostorů a představí na 40 koncertů, performancí, projekcí, přednášek a dalších lákadel. Svým letošním tématem "Confuse" tak navazuje na předešlé dvě úspěšné edice v představování spleti aktuálních stylů a trendů.

Festival odstartuje ve čtvrtek 6. března 2008 v Divadle La Fabrika v Holešovicích večer DEFINE věnovaný bádání po hranicích minimalistické (ne-)hudby společně s průkopníky žánru, Frankem Bretschneiderem a Olafem Benderem (Byetone) z prestižního německého labelu Raster-Noton a polským objevem Pawlem Kulczynskim aka Tropajnem. POSLECHNĚTE SI: Rubriku Čtěte na straně 100,7 o Sperm festivalu

00642093.jpeg

V pátek 7. března odpoledne bude v La Fabrice následovat bezplatná(!) vzdělávací část festivalu EDU, během níž proběhne workshop s No Carrier o tvorbě hudby pomocí herních konzolí minulých generací, přednášky/poslechovky Pavla Klusáka a Petra Ference nebo infosession Red Bull Music Academy s kanaďanem Deadbeatem a kapelou Ghostmother. Večer s podnázvem ACT zakončí právě výpravne vystoupení domácího projektu Ghostmother společně s nečekaně performativními barcelonskými Burbuja.

Radio Wave bude během celého odpoledne (v rozmezí od 13 do 17 hodin) vysílat živě z prostoru La Fabrica. Můžete se těšit na vstupy s přednášejícími lektory, hudebníky a producenty, hudební ukázky jejich tvorby a samozřejmě vás budeme zvát na hlavní večer do Abatonu.

Již tradičně se na hlavní hvězdy můžete těšit na závěr festivalu - v sobotu 8. března vystoupí v Prostoru Abaton miláčkové hudebních kritiků, fanoušků ale i samotných hudebníků Modeselektor se svými vj-skými soupoutníky Pfadfinderei, francouzský mág Joakim a jeho kapela Ectoplasmic Band v electro-rockovém převleku nebo kanadský post-techno producent Scott Monteith aka Deadbeat. SHOW na hlavním pódiu doplní maďarský elektronicko-improv kvartet Pándi/Keszei/Halmos/Prell, strmě stoupající hvězda domácí undergroundové elektro scény Ventolin, shoegazeoví melancholici Subnbus nebo taneční Raganova ze Slovenska.

00678029.jpeg

Další tři pódia v Abatonu budou okupovat extrémně tanečnímu projektu WASTED kde pod taktovkou Jasona Forresta a Pure vystoupí Society Suckers, Electric Kettle nebo Ježíš táhne na Berlín v zcela nové sestavě, retro-8bit vlna BLIP ve spolupráci se stejnojmenným newyorkským festivalem a koncerty nejznámějších jmen žánru jako Nullsleep a Bit Shifter ale i překvapeními od umělců Bubblyfish nebo Bud Melvin, pastvu pro oči diváků zabezpečí CINEMA se živými projekty Opuka, 1/x + gnd, Macula, Telesport a přehršlí projekcí.

autor: Press kit
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.