Foolk vydávají Bells Remixes

22. září 2010

18. dubna se po delší době připoměl slovenský elektronický DIY label Deadred Records s předzvěstí debutové desky elektronického projektu Foolk - "Bells Remixes EP". O pět verzí skladby "Bells" (prvního singlu z nadcházející desky "Red Pills For Daddy") se postarali umělci z různých oblastí slovenské elektronické scény.

Zvuk EP se tak pohybuje od delikátní elektroniky (Abuse, DJ Milosh) přes abstract hip-hop (Karaoke Tundra & Peťo Tázok) až po tanečnější rytmy (Millex). Celé EP bude volně ke stažení na stránkách Deadred Records až do 18. května, kdy vychází deska Red Pills For Daddy, jejíž součástí bude i datové stopa s Bells Remixes.

00704677.jpeg

Tracklist:
1. Bells (Abuse / Rain & Hail Remix)
2. Bells (Karaoke Tundra & Peťo Tázok Remix)
3. Bells (Millex / Latin Lover Mix)
4. Bells (Milos 120 Rmx)
5. Bells (Ear Drum Kru / Ring The Bell Remix)

Elektronický projekt Dušana Vanča (dříve Foolcut) Foolk funguje od roku 2004. Jeho hudba je kombinací breakbeatu, lo-fi hip-hopu, acid jazzu, samplů, živých nástrojů a vlivu Ninja Tune. V roce 2005 debutuje na německé značce Node Records s EP Something Like Jazz a o rok později začíná vystupovat i živě. V současné koncertní sestavě se objevují i členové známých seskupení Veneer nebo Modré Hory resp. Quasimondo. Po vydání několika EP na různých značkách (např. Surreal Madrid) vychází 18. 5. 2008 na Deadred Records konečně i debutové LP Red Pills For Daddy.

autor: Press kit
Spustit audio