Rozhovor se Švédy Alice In Videoland

Pořadu Dark Wave získal do svého gotického vysílání rozhovor se švédskou senzací letošního léta, čtveřicí Alice In Videoland. Ta spojuje ve své hudbě tvrdou elektroniku, electropop a punkovou přímočarost do neodolatelného novotvaru. Jejich letošní novinka She's a Machine sice obsahuje pouze osm novinek na ploše necelé půl hodiny, ale zcela potvrdila rčení, že méně je občas více.

Švédi Alice In Videoland fungují na hudební scéně již více než pět let, ale mimo rodnou hroudu proráží až se svojí třetí deskou, kterou do celého světa vypouští vydavatelství Prussia records. Nejen o nové desce, ale k plánům na evropskou expanzi se stočil rozhovor, který obohatil pravidelný běh týdeníku Dark Wave, magazínu o gotické hudební subkultuře, který vysílá každou středu o 22 hodin.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.