Akron/Family ve studiu RW

6. listopad 2009

Akron/Family vystoupili ve společnosti Jay Reatarda ve čtvrtek 5. listopadu v pražském klubu Matrix. Ještě předtím se zastavili na rozhovor ve studiu Radia Wave, kde také stačili zahrát i několik skladeb živě. UVNITŘ: Rozhovor, fotogaleri a video s Akron/Family

Bylo to asi nejlepší intro, které si může jakákoliv zahraniční kapela nechat zdát. Akron/Family přijeli jako naprosto neznámý support Michaela Giry ze Swans a porazili celé publikum na lopatky. Jak kolega Václav Havelka, z pořadu Natural Bridge, v reakci na jejich českou premiéru poznamenal: "Vystoupení Akron/Family bylo strhující předzvěstí velmi zajímavých věcí, které můžeme v budoucnu od tohoto seskupení očekávat." A nemýlil se.

Přirozenost Akron/Family je především v improvizaci. A to jak na pódiu, tak ve zkušebně a ve studiu. I z tohoto důvodu jsme je mohli naživo potkat na pódiích ve společnosti Do Make Say Think nebo The Dodos.

Jejich postupný progres můžete sledovat téměř online, a to prostřednictvím záznamů jejich koncertů z celého světa, které nezištně umisťují na neziskový portál www.archive.org. Sledujme je bedlivě, zrovna tato skupina si kontinuální zájem rozhodně zaslouží.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio