Šlágry Semaforu vstupují do 21. století

20. listopad 2009

Tuzemský předvánoční hudební trh obohatí originální nahrávka: album s příznačným názvem For Semafor přináší dvě desítky coververzí šlágrů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. Pozvání ke spolupráci přijali muzikanti a kapely zvučných jmen, aby se po svém popasovali se skladbami, jež suverénně žijí a oslovují mnohogenerační publikum i padesát let po svém vzniku.

Hozenou rukavici přijali a na album "staré skladby s novým obsahem" nahráli například skupiny Tata Bojs, Ecstasy of St. Theresa, DVA, brněnské Květy, stále viditelnější MIDI LIDI, všestranný umělec Petr Nikl, Jaroslav Dušek s divadlem Vizita či písničkář Jan Burian. Vedle chladného elektra zní na albu garážový rock i akustické blues, vedle hitů (MIDI LIDI: Co jsem měl dnes k obědu) i méně známé, avšak neméně kvalitní písně. V roce oslav 50. výročí založení divadla Semafor lze těžko požadovat pádnější důkaz toho, že neuvěřitelná zásobárna songů kongeniální firmy Suchý & Šlitr pořád žije. Album propojuje české hvězdy mainstreamové a nezávislé scény 21. století: vždyť hranice v hudbě jsou beztak iluzorní.

01040782.jpeg

Album vychází u nezávislého labelu Klíče, který se věnuje české autorské písni všeho druhu. Stojí za ním producent a publicista Pavel Klusák a právě on nám přiblížil dramaturgickou koncepci svého vydavatelství i genezi celého projektu.

Spustit audio