Rozhovor s In Strict Confidence

Desátý ročník Electro Prague Festivalu je za dveřmi a jeho kulaté výročí rozhodně stojí za pozornost. Jedním ze dvou zahraničních headlinerů bude totiž elektropopová, dnes již legenda In Strict Confidence. I když předák Dennis nedává téměř žádné rozhovory, nám se podařilo s ním prohodit před jejich českou premiérou pár slov. A to nejen o jejich nové desce La Parade Monstrueuse, kterou přijíždí koncertně zpropagovat.

Za počátky In Strict Confidence bychom však museli cestovat proti proudu času až na samotný konec osmdesátých let, kdy Dennis Ostermann (skladba, zpěv) a Jörg Schelte (skladba, klávesy) založili svůj hudební projekt. Vzhledem k silným melodiím, unikátnímu zvuku a důrazu na taneční složku písní bylo jen otázkou času, kdy si hudba dvojice najde své fanoušky. A ti na sebe nedali dlouho čekat – už celý náklad debutové desky Cryogenix byl kompletně rozebrán během jediného týdne.

Příchod milénia, změna vydavatele a především deska Love Kills! poprvé vynesla In Strict Confidence na zlatou příčku v německé alternativní hitparádě DAC a definitivně tak zařadila formaci k elitě alternativní elektroniky. A není divu – In Strict Confidence mají všechno, co kapela tohoto žánru potřebuje – charismatického frontmana s hypnotickým hlasem, doplňovaným křehkými ženskými vokály (Antje Schulz z kapely Chandeen a modelka/zpěvačka/tanečnice Nina de Lianin), dostatek melodické potravy pro uši, energii a především zcela osobitý zvuk, který poznáte mezi stovkami dalších. Při premiérovém vystoupení v Praze kapela zahraje hned v šestičlenné sestavě (z níž polovinu tvoří půvabné dívky).

02042540.jpeg
autor: Pavel Zelinka
Spustit audio