Rozhovor s Christ vs. Warhol

O Christ vs. Warhol se toho napsalo a napovídalo na žánrových portálech a fórech opravdu hodně. Jejich sety, jak na Wave Gotik Treffen, tak na Castle Party a v pražském klubu Exit Chmelnice, byly vybroušenými deathrockovými hudebními zážitky, na které se jen tak nezapomíná.

Před i po pražském koncertu se podařilo redaktoru pořadu Dark Wave Tomáši Hoyerovi nabourat do šatny kapely a poctivě vyzpovídat zpěvačku Eveghost a kytaristu Stevena. V obsáhlém rozhovoru vám členové kapely prozradí o propojení členů s dalšími zásadními kapelami scény – Faith And The Muse, zda se cítí být součástí deathrockového dravého proudu a jaké kapely mají oba členové Christ vs. Warhol v oblibě.

Gotik/deathrockový all-star projekt Christ vs. Warhol, ve kterém najdeme členy Scarlet Remains, All Gone Dead, Deadfly Ensemble nebo Faith & The Muse, vydal v květnu u Danse Macabre své debutové album Dissent. Najdeme na něm třináct deathrockových skladeb připomínajících slavnou minulost gotiky vycházející z punkových kořenů.

02127871.jpeg
autor: Pavel Zelinka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.