Dark Wave: Thomas Thyssen nejen o gotickém dění v Berlíně

Je jednou z nejdůležitějších postav berlínské gotické scény. Šéfredaktor druhého nejstaršího německého gotického magazínu. Skoro 20 let pořádá přední žánrové akce a hraje jako DJ. Kdo? Naprostý srdcař a oddaný milovník The Sisters of Mercy, Thomas Thyssen.

Ještě předtím, než přijel zahrát premiérově do Česka na večírek Prague Gothic Treffen, uvolil se spáchat pro pořad Dark Wave rozhovor. V prvním díle byla řeč o jeho příchodu ke gotice, Sisters, srovnání současné berlínské scény s londýnskou v 90. letech, české a slovenské scéně pohledem z Berlína, zásadních akcích, srovnání Schwarze Scene s undergroundem a v neposlední řadě i stavu gotiky na berlínských tocích.

V druhém jsme pak mluvili o vzniku nejstarších německých „oldschool“ gothic parties Pagan Love Songs, o odlišnostech Gothic magazínu od ostatních časopisů a jak souvisí s The House of Usher, loňské zkáze kultovního klubu Zwischenfall kvůli blesku, koncertních premiérách důležitých zahraničních spolků, o WGT, budoucnosti tištěných magazínů, Slovensku, posílání pohledů Porl Kingovi z Rosetty Stone, práci v oddělení popu hlavního německého vydavatelství, ale hlavně o obrovské lásce ke scéně, která z Thomase prýští na všechny strany.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio