Never Sol: Na trendy není nutný odpovídat

28. srpen 2013

Závěrečné titulky, při kterých se většina sálu zvedne k odchodu, nepatří zrovna k vyhlášenému prostoru pro prezentaci nových hudebních objevů. Sára Vondrášková alias Never Sol stereotyp úspěšně rozbila loňským soundtrackem k vychvalované detektivce Ve stínu. Pozornost kolem skladby Lay Down jí nakonec přinesla i nabídku společnosti k natočení celé debutové desky.

Nahrávání vlastních skladeb předcházela u zpěvačky léta drilu na konzervatoři, která za sebou nechala až na spontánních večerech u piana ve vršovické kavárně. „Zlomilo se to, když jsem byla někdy v prváku nebo v druháku, začala jsem s kamarádkou Káčou Šantrochovou skládat, každá nezávisle na sobě. Pak jsme spolu začaly koncertovat v café V lese.“ Série večerů pokračuje dodnes, stejně jako spolupráce s hyperaktivním producentem Tomášem „Floexem“ Dvořákem. Trochu předčasně spolu v srpnu vypustili vysloveně podzimní EP Gone.

V závěru rozhovoru jsme se Sáry Vondráškové zeptali na historku s pseudonymem Never Sol, motivovaným obavou se záměnou s pokleslými hvězdami normalizačního popu. Nakonec jsme se nevyhnuli ani současným hvězdám domácí scény. Jak je to s Charlie Straight a chytáním zahraničních trendů podle Sáry, to si poslechněte v rozhovoru.

autor: Jakub Krásný
Spustit audio