7. narozeniny Radia Wave: Lapalux a Karaoke Tundra

17. prosinec 2012

Radio Wave slaví 7 let, a proto zve své příznivce na party v sobotu 12. ledna do pražské MeetFactory. Narozeninová oslava představí hned několik ikon současné mladé elektronické scény a především zahraniční hosty. Poprvé v Česku živě vystoupí Lapalux, vycházející hvězda z britských ostrovů a chráněnec prestižního labelu Ninja Tune.

Předskakovat bude slovenský beatový hračička Karaoke Tundra a DJs Radia Wave. O speciální vizuální projekci se postará Lunchmeat. A co je nejdůležitější, vstupné v předprodeji vyjde jen na necelou stovku.

Vrcholem podzimního Radio Wave Stimul festivalu mělo být vystoupení Flying Lotuse. koncert byl však jeho managementem zrušen. Na novém termínu jeho show v Praze pracujeme a jako náplast vám nabídneme v rámci oslav narozenin Radia Wave jeho talentovaného kolegu, který měl spolu s ním už v listopadu vystoupit,“ uvedl hudební dramaturg Radia Wave Aleš Stuchlý.

02788112.jpeg

Třiadvacetiletý Stuart Howard už pár let tvoří a vydává EPčka pod jménem Lapalux. Mezi svoje tučné beaty Lapalux lapá smyčky R'n'B vokálů, analogové praskání i zastřený glitch-soul. Do houpavé letní atmosféry pašuje nekompromisně rozkývané kadence a popové dekonstrukce, jež připomínají ty ujetější počiny Aphexe Twina.

Abstraktní (nebo též instrumentální) hip hop se stal jedním z nejsvobodnějších stylů současné elektroniky – plejáda tvůrců, z nichž většina se pohybuje kolem kalifornského kolektivu Brainfeeder, klubu Low End Theory a jeho patrona Flying Lotuse, ve svých kompozicích používá nepřebernou paletu zvuků a při hledání stylových východisek se zdaleka neomezuje jen na rejstřík klubové elektroniky, ale transcenduje do soulu, jazzu i ambientu.

Karaoke Tundra, ukrajinský producent žijící na Slovensku, je zakladatelem labelu Surreal Madrid, v poslední době zaujal třeba spoluprací s rapperem Peťo Tázokem, remixováním pro skupinu DVA nebo kolaborací s Bonusem na jeho první desce Konec civilizace. Z tohoto výběrového výčtu je cítit, jakým způsobem se během let jeho produkce proměňuje. Z abstraktnějších kompozic zkrátka stále evidentněji tíhne k hiphopovým beatům a rytmickému žonglování. Karaoke Tundra má v sobě pořádnou porci hudební podivnosti. Projevuje se to pokroucenými zvuky, kterými své beaty koření, a množstvím samplů ze zapomenutých televizních seriálů či filmů. Karaoke Tundra tak nenápadně odkazuje ke starší tvorbě labelu Warp Records nebo k vlně glitch hopu.

02565017.jpeg

LINE UP:19:00 otevření prostoru20:00 DJ Soul Hunter - Radio Wave21.30 Karaoke Tundra23.00 Lapalux00.30 DJ Heisenberg a DJ Bohr - Radio Wave (Aleš Stuchlý a Honza Bárta)

7. narozeniny Radia WaveLAPALUX, Karaoke Tundra a další12. 1. / 19:0099 Kč v předprodeji – pouze SMS vstupenkou: SMSticket.cz199 Kč na místě

autor: Radio Wave
Spustit audio