S mikrofonem za Amnesty International

Tři minuty stačí k tomu, abyste vyjádřili svou podporu nespravedlivě vězněným lidem v Íránu, Sýrii a Čině. Tři minuty stačí je totiž název kampaně Amnesty International, která proběhla v pátek 27. května v ulicích českých měst.

Studenti a studentky středních škol se během této kampaně snažili nasbírat od kolemjdoucích co nejvíce podpisů na podporu nespravedlivě vězněných a zároveň se během tří minut snažili lidem vysvětlit, koho svým podpisem podpoří a proč je tato podpora významná. Do pražských ulic jsme vyrazili s mikrofonem, abychom zjistili, jak podpisová akce probíhá v praxi.

Po pražském centru se rozutekli studenti Gymnázia Na Vítězné pláni, které s Amnesty International pravidelně spolupracuje v rámci vzdělávacích projektů. Apely za propuštění tří nespravedlivě vězněných pak roznášelo po dalších 12 českých městech více než 350 studentů středních škol z celé České republiky. Jen v Praze se jim podařilo za tři hodiny nasbírat necelých pětset podpisů. Jak dopadla akce Dopisy v ulicích v ostatních regionech najdete na stránkách www.amnesty.cz

autoři: Ivana Veselková , Susana
Spustit audio