DNEŠNÍ PROGRAMOVÉ TIPY

24. únor 2010

ODPOLEDNÍ SESSION (13:00 - 17:00) Karl Blau je svérázný hudebník z washingtonského městečka Anacortes. Celou svou oficiální kariéru, která za něco víc než deset let čítá kolem dvaceti elpíček, se drží stranou hudebního byznysu. Před pozorností médií se skrývá ve svém Do It Yourself koutku. Karl Blau se českému publiku představí v krátké době již podruhé. Naposledy v ČR vystoupil v Kutné Hoře na prvním ročníku GASK ArtFestu a dnes večer ho můžete vidět a slyšet na pražské Sedmičce. Rozhovor s Karlem Blauem si můžete poslechnout dnes mezi 16 a 17 hodinou.

00974994.jpeg

LIBERATURA (17:00 - 18:00) O audioknihách V dalším díle Liberatury si budeme povídat s Karlem Černoškem a Josefem Burkovským z vydavatelství Tympanum, které se specializuje na výrobu a prodej audioknih. Knihy už si dávno nemusíte vychutnávat jen v papírové podobě či na elektronických čtečkách - celý román si totiž můžete také stáhnout do přehrávače a poslouchat své oblíbené autory třeba při cestě do práce. Jaké tituly vybírá vydavatelství Tympanum pro převedení do audiopodoby? A existuje nějaké dílo, na které by si netroufli?

01099472.png

Vydavatelství Tympanum založili v roce 2006 Josef Burkovský a Karel Černošek jako bývalí studenti, kteří sami s oblibou poslouchali mluvené slovo a rozhodli se vstoupit do světa knih. Mezi tituly jejich vydavatelství najdete světovou i českou beletrii, audioknihy pro děti a detektivky. Na jejich vytváření spolupracují s předními českými herci, režiséry a hudebníky.

DUBOVÝ HIGH (19:00 - 21:00) Na tento týden byla v rámci pořadu Dubový High naplánována premiéra nové rubriky. Jde o "Dubové okénko Prince Wilibalda". Kvůli neočekávané nemoci se ale bohužel neuskuteční a přesune se tak na příští týden. To ale neznamená, že zůstaneme něco dlužni. Budeme se věnovat vystoupení Kennyho Knotse, které je za dveřmi. Tohoto legendárního zpěváka přivítáme už ve čtvrtek 25. února v holešovickém Crossu. V Čechách bude u příležitosti nahrávání budoucího prvního releasu nového českého labelu United Forces of Dub.

01099457.jpeg

RENTGEN (21:00 - 22:00) Chicago je oblastí, kam mířil už od 19. století značný počet československých emigrantů. Poměrně velký počet z nich se stále ke svým kořenům hlásí. Ve městě u michiganského jezera naleznete třeba i Český národní hřbitov. Právě tam natáčel náš redaktor Robert Candra. Nabídneme vám i další z řady rozhovorů s barmskými disidenty.

DARK WAVE (22:00 - 24:00) Tzolk'In je jméno starobylého Mayského kalendáře, které si vypůjčila pozoruhodná dvojice, která byla ozdobou loňského Pražského industriálního festivalu. Rozhovor s Francouzi, kteří ve své hudbě míchají industrial, taneční hudbu a etnické vlivy, pro pořad Dark Wave natočil Jan Kruml.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio