O stanici

27. červen 2017

Jsme stanice pro mladě smýšlející posluchače. Podněcujeme k cestě od stereotypu středního proudu. Objevujeme novou hudbu a zajímáme se o aktuální kulturní i společenské dění.

Pestrý, pečlivě sestavovaný playlist našeho ON AIR vysílání tvoří především elektropop, indie rock, kvalitní taneční a urban muzika. Denní proud pak doplňují žánrové pořady (funk, hardcore, hip hop, dub, world music ad.), jejichž autoři se na hudební scéně sami pohybují. Při výběru hudby se řídíme sluchem a srdcem, ne žebříčky prodejů alb.

Radio Wave je členem rozhlasové sítě EBU a díky tomu nabízí posluchačům v rámci pořadu Stage exkluzivní koncertní záznamy z velkých festivalů i klubových scén po celé Evropě. Koncerty ale i sami pořádáme - pod zavedenou značkou Radio Wave Live Session pravidelně zveme na vystoupení českých kapel nejenom v pražském studiu Českého rozhlasu, ale i v ostatních městech po celé České republice. Pilířem každého sezóny Radia Wave je pak unikátní projekt Radio Wave Stimul Festival, který v českých premiérách představuje inspirativní a stimulující producenty a kapely, v minulosti třeba Hudsona Mohawka, Omara Souleymana nebo Shabazz Palaces.

Prtogramové schéma Radia Wave v létě  2017

Publicistické pořady Radia Wave mapují kulturu, sport, módu, cestování i společenské dění. Maximální množství rozhovorů, recenzí a reportáží dáváme po odvysílání na web ke stažení, když cokoliv nestihnete v premiérovém vysílacím čase, poslužte si online!

Naše moderátory, reportéry a DJs potkáte na festivalech, vernisážích, přehlídkách, projekcích nebo koncertech, o kterých ve vysílání mluvíme. Dejte nám vědět, jak se vám vysílání líbí – pošlete nám mail a kontaktujte nás na Facebooku, Twitter, YouTube nebo SoundCloud.

Žijeme tím, o čem vysíláme.

Jak nás naladíte

Radio Wave je šířené digitálně: v sítích DAB a DVB-T, na internetu, v mobilních telefonech, na satelitu, v IPTV a v kabelových televizích. Podrobnější radu, jak nás naladit, dostanete tady. Na internetu nás snadno naladíte přímo na našem webu. Od února 2015 si nás můžete naladit od 19:00 do 20:00 na FM vlnách sesterské stanice Vltava.

Z historie stanice

První projekt rádia pro mladé se v Českém rozhlasu objevil už v roce 1994 jako ČRo 4. V tehdejší budově ČRo v Dykově ulici v Praze dokonce vzniklo pro toto rádio vysílací a natáčecí studio. Vysílání rádia se s čtyřlístkem v logu ale nakonec zabránil nedostatek VKV kmitočtů i legislativa, díky které získávaly vysílače hlavně soukromá rádia. Projekt stanice pro mladé se Českému rozhlasu podařilo prosadit až s nástupem internetového a digitálního vysílání. Radio Wave (tehdy pod názvem ČRo 4 - Radio Wave) začalo vysílat 13. ledna 2006, a to dokonce s VKV vysílačem pro Prahu. Po vleklých legislativních sporech ale 31. září 2008 Radio Wave o tuto analogovou frekvenci přišlo a od té doby vysílá jen digitálně. To podstatné ale zůstává. Kvalitní hudba a progresivní publicistika.

Spustit audio