Série WBS – sjezd horských kol

15. duben 2010

Meatfly wood bike series (WBS) je série závodů sjezdu horských kol, která se neomezuje jen na „klasické“ disciplíny – pojede se například sjezd městskými ulicemi. Pro letošní ročník připravil sedmnáctičlenný organizační tým hned několik změn. V každém klání se pojede bikerallye, tedy sjezd horských kol na dvou a více tratích v jeden den. Časy jednotlivých jízd se sčítají a nejrychlejší vyhrává. Systém závodu je tedy podobný jako u automobilové rallye, kde se závodí v jednotlivých erzetách.

Každé setkání může ale mít odlišný program, protože organizátoři, v čele s Jiřím Haferníkem, připravili pět volitelných disciplín. V disciplíně „dual“ startují společně vždy dva závodníci, ve „4 down“ pak dokonce čtyři. „To je skoro jako bikros nebo fourcross,“ chtělo by se říct. Avšak nezapomínejme, že se nejede na „poklidném“ okruhu, ale lesem, mezi kameny a stromy.

Jako paralelní závod se jede „SS – super stage“, ve kterém se bikeři vydají ve stejný čas do dvou identických tratí. Skutečnou perličkou je pak noční „downhill" a „downtown“, tedy sjezd horských kol ve městě.

Pro letošní sezonu je připraveno šest klání a každé nabídne jinou skladbu disciplín:
02. 05.: Otrokovice
19. 06.: Podkopná Lhota
14. 08.: Želechovice nad Dřevnicí
18. 09.: Trnava (u Zlína)
10. 10.: Luhačovice

Více informací najdete na webu www.bikegeneration.cz.

Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.