Přežijí growshopy razii?

15. listopad 2013

Na začátku listopadu spustila česká policie velkou akci zaměřenou na growshopy. Výsledkem kontroly ve více než sto objektech je zatím přes 45 obvinění ze šíření toxikomanie a 11 kilo zadržené sušiny konopí. Tím ale akce ještě nekončí, má pokračovat i v následujících dnech a týdnech.

Pozvání k rozhovoru On Air přijali šéf Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych a Michal Jakeš, jednatel firmy, která obchoduje s konopnými semeny. Proč přišla razie právě teď a jaké je postavení growshopů a jejich nabídky v českém právním prostředí? Za jakých podmínek growshop je a za jakých není šiřitelem toxikomanie? Znamená aktuální akce konec growshopů v Česku a v jaké fázi je? Co hrozí obviněným provozovatelům a majitelům growshopů? Poslechněte si rozhovor.

Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.