Divadlo Archa uvede představení o různých podobách neúspěchu a bezmoci

12. září 2014

Život dnešní společnosti je založen na úspěchu a moci. Co když se však na věc podíváme z opačné stránky? Stejně významné pro náš život jsou i bezmoc a neúspěch. „Všichni jsme vlastně lúzři, protože nakonec umřeme,“ říká s nadsázkou režisérka Edit Kaldor, která pro pražské Divadlo Archa připravuje speciální projekt Inventář bezmoci.

V unikátním představení, které v Arše můžete navštívit 16. a 17. září, vystupuje víc než šedesát obyvatel Prahy. V projektu Inventář bezmoci se všichni zúčastnění podělí o své vlastní zkušenosti s bezmocí a neúspěchem.

Mezi dobrovolníky, kteří se zapojili do tvůrčího procesu, najdete učitelku v mateřské školce, studenty i politiky, kteří by se spolu zřejmě za jiných okolností nikdy nesetkali. Pestrá škála jejich zkušeností a názorů se tak může pro diváky stát nejen podnětem k zamyšlení, ale možná i impulzem k přehodnocení vlastního vnímání úspěchu a neúspěchu v životě. Po prvním a druhém uvedení pražského zpracování Inventáře bezmoci vzniknou v průběhu následujícího roku další verze této inscenace – a to v Amsterdamu, Berlíně a Poznani.

Inventář bezmoci přišli do studia Radia Wave představit režisérka Edit Kaldor a jeden z účinkujících Petr Grill.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka