Floex: Zcestovalý samorost v roce 2013

9. leden 2013

Tomáš Dvořák alias Floex má za sebou silně zážitkový rok. Kromě domácích Colours a sousední Pohody si zahrál v Edinburghu, Barceloně, Berlíně i na polském festivalu Audioriver. Jak ale píše na svém webu, v roce 2013 se zavírá do studia, aby se opět mohl věnovat novým věcem. V plánu je Floex EP, stejně tak i práce na novém soundtracku pro Amanitu.

Tomáše jsme si do studia pozvali ještě před odjezdem na holandský festival Eurosonic, kam vyráží se svou kapelou jako reprezentant Radia Wave. Hned zkraje jsme tak probrali, co mu vlastně loňský rok nabitý cestami po Evropě přinesl. Rozhodně žádná zklamání ani pořadatelské pletky, na rozdíl od prvních koncertů před dvanácti lety, ke kterým jsme na moment odbočili. Ze stejného období jsme načali řeč o práci na Samorostím soundtracku. Volnost, kterou přinášelo jeho první vydání, i požadavky, které se na ceněného producenta naopak snesou s plánovaným třetím pokračováním.

A ačkoliv si Floex na letošní rok slíbil méně nabitý koncertní plán, během vyprávění o nové spolupráci s Denovali Records jsme se k několika plánovaným štacím přeci jen brzy dostali. Více o jeho výhledech na letošní rok se dozvíte v záznamu.

autor: Jakub Krásný
Spustit audio