Lukáš Daněk: Skejtováním se uživíš, ale ne v Česku

5. květen 2015

Dnešním hostem odpoledního vysílání Radia Wave byl Lukáš Daněk, který patří ke stálicím skateboardové scény a je součástí neziskové organizace, která bojuje proti netoleranci, předsudkům a rasismu.

S Lukášem jsme probrali úroveň skejtování v Česku, která je údajně moc dobrá, ale každý opravdu dobrý skejťák by měl vzít nohy na ramena a putovat tam, kde mu jeho vášeň umožní se jí taky uživit. To podle Lukáše v Česku, na rozdíl třeba od Španělska, možné není.

Novou aktivitou sympatického jezdce evropského formátu je jeho iniciativa Ride for Hapiness, kdy objíždí školy v Polsku, romské osady na Slovensku a v Česku a šíří, jak sám říká „prostě štěstí tam, kde je to potřeba.“

Proč se rozhodl věnovat této občanské iniciativě, kdo přišel s tím nápadem a jestli se někdy mezi jezdci na skejtu setkal s rasovou diskriminací, si můžete poslechnout v našem rozhovoru.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.