Mileniálové jsou dobří! Upozorňuje na to cena Gratias Tibi

22. březen 2016

Gratias Tibi je ocenění pro lidi, kteří pomáhají ostatním a pozitivně ovlivňují život ve společnosti. On Air ho představil Karel Strachota z Jednoho světa a Člověka v tísni: „Česky to znamená díky tobě a jde o poděkování těm, kteří se místo nadávání a kritiky rozhodnou něco sami udělat a změnit svět k lepšímu.“ Dobrodince do 30 let můžete nominovat do 31. března, vyhlášení výsledků proběhne 31. května během slavnostního večera v pražském kině Lucerna.

Vloni porota vybírala z více než dvou set iniciativ. Karel Strachota jmenuje konkrétní příklady oceněných aktivit: „Třeba umělecká skupina Směj se se rozhodla změnit atmosféru v ulicích Ústí nad Labem. Jejím cílem bylo, aby se k sobě lidé ve městě chovali pozitivněji. Připravili sérii happeningů, které skvěle zafungovaly. Zajímavým projektem byla i brněnská Mise naděje, která pomáhala potřebným lidem bez domova, nemocným nebo zvířatům z útulku.“ Vítězové Gratias Tibi získají studijní cestu do zahraničí a finanční podporu pro svůj projekt. Nominovat můžete jednotlivce i skupiny v kategoriích podle věku: základní školy, střední školy a lidé do 30 let. Zaměření projektů, iniciativ či počinů se meze nekladou.

Podrobné info najdete na www.gratiastibi.cz.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.