Pošlete námět svého filmu do projektu My Street Films a natočte ho s profi filmaři

26. březen 2015

Díky projektu My Street Films vzniká od loňského roku česká filmová mapa. Zatímco loni se projekt zaměřoval jenom na Prahu, letos už bude pokrývat celou Českou republiku. Amatérští i profesionální filmaři natáčí krátké filmy, které vypráví o nejrůznějších místech naší země. Pokud si zatím netroufáte natočit vlastní film, můžete přes web projektu do 20. dubna poslat námět o maximálním rozsahu 300 slov.

„Pokud bude váš nápad patřit mezi čtyři nejzajímavější, dostanete možnost natočit svůj dokument s pomocí profesionálního dokumentaristy,“ říká Andrea Průchová z portálu DAFilms.cz, pod který filmová mapa spadá. Letos se do My Street Films zapojili Veronika Lišková, Erika Hníková, Martin Dušek a Vladimír Turner. Právě ti budou autorům nejlepších námětů s natáčením pomáhat. Pokud si troufáte přihlásit rovnou hotový film, máte na jeho natočení čas až do 7. září.

„Díky tomu, že jsem se pustila do natáčení filmu pro My Street Films, jsem překonala vrozenou plachost a seznámila jsem se s lidmi, které bych jinak neoslovila. Třeba moji sousedku paní Markovou, která v bytě pode mnou bydlí už 76 let,“ říká Taťána Rubášová, která loni do projektu přispěla hned dvěma filmy.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.