Producent Miami Mais: Má hudební dieta je pěkně chaotická

19. listopad 2014

Producent Miami Mais pochází ve skutečnosti z Itálie a patří k největším turbaním objevům roku 2014. Poprvé o něm bylo více slyšet v souvislosti s jeho trackem 200 Times v sérii Secret Songs Ryana Hemswortha – a jeho následné debutové EP Popcorn Diet na labelu Activia Benz patří k tomu nejchytlavějšímu a nejklubovějšímu z celého katalogu značky (i letošního roku).

Miami Mais připravil speciálně pro Turban exkluzivní mix, takže Turbanu jím ordinovaná „beatová dieta“ jen tak neskončí. Ochutnejte sami – a jako předkrm Turban doporučuje rozhovor níže!

Ciao Miami Mais! Co právě děláš?
Ciao! Dělám právě na remixu pro jednoho skvělého italského muzikanta. Taky pracuju na nápadech na své nové EP.

Můžeš nám poskytnout stručný úvod do své hudební dráhy? Jak dlouho se vlastně věnuješ hudbě a kdy vznikl Miami Mais?
Začal jsem hrát na kytaru ještě jako malej kluk. Klasická hudba mi nikdy moc nešla, takže punk byl ideální alibi k tomu, začít dělat hudbu a řvát do mikrofonu. Pak jsem začal pracovat s DAW (Digital Audio Workstation) a syntezátory a dostal se do úplně jiného světa hudby, ze kterého už jsem se vlastně nikdy nevrátil. Miami Mais vznikl v roce 2012 – v té době jsem začal dělat lehce trhlou taneční hudbu.

Zjistil jsem, že jsi hrál v kapele nazvané Playmobil from Chernobyl – a soudě i dle tvé současné tvorby tě specifický smysl pro humor rozhodně neopustil…
Bylo skvělé být součástí téhle skupiny, odehráli jsme spoustu super koncertů s bezva hudebníky a dodnes jsme všichni velcí kamarádi. A ano, máš pravdu – svůj život si rozhodně nedokážu představit bez Monty Pythonů a Totòa.

Jak se k tobě dostal Ryan Hemsworth se svým projektem Secret Songs?
Jake z labelu Activia Benz mu poslal nějakou mou hudbu ještě předtím, než vyšlo moje EP. Musím říct, že Ryan je neuvěřitelně milý – a je skvělé, že tímhle projektem poskytuje spoustě muzikantů příležitost dostat se v širší známost.

Tvé EP na labelu Activia Benz se jmenuje Popcorn Diet. Zajímalo by mě, jaká je vlastně tvá „hudební dieta“?
Moje hudební dieta je stejně chaotická jako moje stravovací návyky. Řekl bych, že z 50 % sestává z nové klubové hudby a z 50 % z totálně nahodilých věcí (pop, new wave, cokoliv).

Jaká je tvá oblíbená italská pop music? Guilty pleasures jsou vítány!
Moji oblíbení italští popoví hudebníci jsou Lucio Battisti a Franco Battiato. Samozřejmě mám rád hodně věcí z italo disca (kdybych měl vybrat skladbu, bylo by to buď něco z desky Dirty Talk od Klein & MBO, nebo Take a Chance od Mr. Flagia, nebo Hypnotic Tango od My Mine) a taky pořád miluju některé punkové/new wave věci jako CCCP, Kina nebo Faust’o.

Jaké jsou tvé nejbližší plány do budoucna? Co můžeme od Miami Mais čekat ve formě chystaných desek/kolaborací?
Pracuju na společném tracku s cool producentem LSWR. Taky se poohlížím po vokalistech (nabídky jsou vítány!) na budoucí spolupráci. A pokouším se realizovat jeden takový nápad, který toho má do činění s hudbou stejně jako s vědou, ale k tomu zatím víc prozradit nemůžu.

Čtěte také

Můžeš prosím představit svůj exkluzivní mix pro Turban? Je za ním nějaký koncept a čeho se v něm posluchači dočkají?
Mix jsem začal znělkou z Kidd Video, což je animovaný seriál a něco jako protipól filmu Interstella 5555. Pak se v něm objeví řada zajímavých producentů z celého světa, ale opravdu hrdý jsem na raritní remix skladby Gianniho Togniho Giulia, za kterým stojí Togo Cutugno. Giulia je dle mého názoru jednou z nejpopulárnějších italských písniček v České republice.

Playlist – Turban 19. 11. 2014:
Miami Mais – Keep One Thing (Activia Benz, 2014)
Miami Mais – 200 Times (Secret Songs, 2014)
Miami Mais – Summer Anthem (Mincenzo Vollica, 2013)
Miami Mais – Vanexa (Activia Benz, 2014)
Miami Mais – Keep One Thing (Lil Mystic remix) (Activia Benz, 2014)
Miami Mais – A Brosteppah Suicide (Turban, 2014)
Miami Mais – Saratogah (Rockit, 2014)


autor: Jan Bárta
Spustit audio