Režisér Tomáš Pavlíček: Kina jako instituce si fakt vážím

6. srpen 2014

Hostem středečního On Air byl chrudimský rodák a filmový režisér Tomáš Pavlíček, jehož filmový debut Parádně pokecal měl nedávno premiéru v Karlových Varech. Ve filmu se hlavní hrdina Štěpán nemůže pořádně s nikým domluvit. A ačkoliv je Tomáš i autorem scénáře, o pořádný pokec sám nouzi nemá, o svůj nový film se bojí tak akorát a o konstruktivní připomínky k němu stojí.

Taky na sebe prozradil, že prvním bijákem, který ho dostal, byla Pocahontas. Mezi jeho nejoblíbenější filmy patřily odmala i jiné lahůdky: „Třeba Sám doma 2, ten znám úplně nazpaměť, protože u Sám doma 1 se nám pokazila videokazeta.“

Tomáš Pavlíček zkrátka patří ke generaci mladých tvůrců z FAMU, kteří se existencialismu nebrání, ale rozhodně jej filtrují přes notnou dávku nadhledu. Poslechněte si záznam celého rozhovoru.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.