Schwarzprior: Nepotřebujeme dělat laciný gesta

9. duben 2015

„Já fanoušky rozhodně neposlouchám. To, že ti řeknou ‚hraj takhle‘, to přeci nebudeš poslouchat, ne?“ vzpomíná zpěvák ostravských Schwarzprior během rozhovoru v On Air na Vltavě na křest debutu IDDQD. Ten se namísto jejich oblíbených strip a gay barů moravskoslezské metropole nakonec odehrál v pražském Basementu.

Schwarzprior od své tvorby odstřihávají kromě fanoušků i reakce recenzentů a média jako taková. V minulosti poskytli minimum rozhovorů, ty aktuální vždy začínaly v podobném duchu. Proč vám trvalo tak dlouho vydat debut? „Bylo to ku prospěchu věci. Některý věci prostě nejde honit najednou a nemá to ani smysl. Teď jsou všichni zvyklí, že je pořád něco novýho. Taky to ale vydrží jen čtrnáct dní a pak už potom ani pes neštěkne,“ říkají hudebníci ocenění v kategorii objev roku na cenách Vinyla.

„Rozhodně je příjemný, když někdo ocení tvoji práci. Kdo by říkal, že ne, tak stejně kecá. Vlastně i po včerejších Andělech si té ceny mnohem víc vážíme,“ komentuje Tomáš čerstvou událost, při níž kapela Hanba odmítla převzít žánrového Anděla.

Kde se loňská Vinyla válí Schwarzprior dnes? Poslechněte si v rozhovoru.

Čtěte také

autor: Jakub Krásný
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.