Studentské filmy v kinech i na lodi: Začíná Fresh Film Fest

17. září 2014

Mezinárodní přehlídka debutů a studentských filmů se od 17. do 21. září zabydlí v pražských kinech, kavárnách i na lodi na Vltavě. Festival přiváží zajímavé zahraniční hosty a kromě bohatého programu projekcí zve na Master Classy se zkušenými tvůrci.

„Od studentského festivalu krátkých filmů jsme vyrostli do dospělého festivalu s několika sekcemi, který nabízí i celovečerní filmy,“ přiblížil dosavadní vývoj Fresh Film Festu jeho programový ředitel Michal Hogenauer. Kromě výjimečných filmů v programu doporučil i Master Classy se čtyřmi filmovými tvůrci, mimo jiné s Monikou Willi, dvorní střihačkou Michaela Hanekeho nebo dokumentaristy Michaela Glawoggera.

Ve studiu jsme přivítali i mladou režisérku Piu Marais, která na Freshi představí snímek Ve věku Ellen a film Layla, který získal zvláštní uznání poroty z Berlinale 2013. Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.