Na ostravské Radio Wave Live Session zahrají The Prostitutes

22. duben 2014

Třetí z letošních koncertních setů současné české progresivní hudební scény se odehraje v unikátních industriálních prostorách Národní kulturní památky Důl Hlubina v Ostravě. Radio Wave zde představí postpunkovou kapelu The Prostitutes. Jako support vystoupí olomoucká kapela No Distance Paradise.

The Prostitutes
The Prostitutes letos slaví deset let existence. Vznikla tedy v době, kdy se světem hnala vlna obrozených kytar a kdy se znovu vracel do módy temný postpunkový vokál a energicky pulzující basa. The Prostitutes v čele se zpěvákem Adrianem T. Bellem na tenhle trend zareagovali velmi pružně, postupem času si ale našli vlastní zvuk, který snese srovnání s jakoukoliv zahraniční kytarovkou. Jejich zatím poslední album nazvané Deaf To The Call vyšlo v roce 2012 v produkci světoznámého muzikanta Martina Glovera. I to dokazuje, že The Prostitutes už se dávno neomezují na české prostředí a míří pořád výš.

No Distance Paradise
Olomoucká kapela No Distance Paradise vznikla už v roce 2008, přesto jsme na jejich debutovou dlouhohrající desku museli čekat až do loňského roku. Album Challenge Gravity se okamžitě zařadilo mezi nejlépe hodnocené desky celého roku. Indie popová skupina, která se podle frontmana Mácy inspiruje především anglo-americkou nezávislou scénou, svoji pozornost upíná především na koncertování. Na přelomu dekády byli často zařazování mezi největší české objevy, dnes už jsou etablovanou formací, která pravidelně hraje na předních českých festivalech i v klubech.

Radio Wave Live Session: The Prostitutes & support: No Distance Paradise
středa 23. 4. 2014 / 20:00
Provoz Hlubina, Ostrava
VSTUP ZDARMA

autor: Radio Wave
Spustit audio