Please The Trees vystoupí na korbě valníku na ostravské Radio Wave Live Session

18. říjen 2015

Pravidelná koncertní série Radia Wave uvádí 20. října speciální koncert Please The Trees na korbě valníku tour-trucku v unikátních prostorách ostravského industriálního areálu Provoz Hlubina. Jako support vystoupí kapela Obelisk Of Light.

Václav Havelka v poslední době zářil na domácí scéně především coby člen projektů Were Mute nebo Tvrdý/Havelka, už dlouhé roky je ale neodmyslitelně spjatý s kapelou Please The Trees. Skupina, která právě vydává čtvrté dlouhohrající album Carp, dlouhodobě patří k největším koncertním senzacím české nezávislé hudby a jako jedna z mála si drží vysokou laťku celou svoji kariéru. Please The Trees natočili aktuální album ve Spojených státech, kde taky často koncertují, inspirace v americkém indie rocku ale nepřebíjí autorskou originalitu a především pódiové charisma skupiny.

Zbrusu nová deska Carp prý podle slov kapely jako první deska v diskografii skupiny věrně zachycuje divokou energii, která vyvěrá při vystoupeních skupiny, přesto se Please The Trees pořád naplno odhalují až na koncertech. Jedna z nejúspěšnějších českých kapel svého úspěchu možná trochu paradoxně dosáhla autentickým přístupem a neochotou dělat jakékoliv kompromisy – právě to z nich v kontextu české hudby dělá nezastupitelný originál.

Čtěte také

Koncert se odehraje v nově zrekonstruovaném areálu industriálních budov Provoz Hlubina, které za své zpřístupnění obdržely cenu Stavba roku.

Radio Wave Live Session: Please The Trees
20. 10. 2015, 20:00
Provoz Hlubina, Ostrava
vstup zdarma

autor: Radio Wave
Spustit audio