Radio Wave Live Session – Lesní zvěř

1. říjen 2012

Na čtvrté z letošních Radio Wave Live Sessions vystoupila 27. září v prostorách brněnského Domu umění skupina Lesní zvěř.

Brněnská kapela Lesní zvěř, která se na hudební scéně pohybuje už více než deset let, je často spojována s žánrem nu-jazz. Podle zpěváka Miloše Rejska ale skupina nu-jazz chápe jako východisko plné svobody, které se nenechává spoutat stylovými škatulkami a umožňuje nespoutaně využívat vlastní představivosti. Jádro kapely, která svoji vlastní hudbu popisuje jako „zážitkovou“, tvoří zmíněný vokalista Miloš Rejsek (Swordfishtrombones), klávesista Jiří Hradil a bubeník Martin Čech. Lesní zvěř se od počátku orientuje především na živé hraní, které vnímá jako svého druhu happening. Charakteristický zvuk kapely tvoří psychedelické klávesy a improvizované beaty, ve kterých se potkává downtempo, trip hop i jazz. Celkové vyznění skupiny pak doplňují spolupráce s multimediálními umělci (Federico Diaz, David Možný). Výsledkem je nadžánrová směsice, která stejnou měrou čerpá z živého hraní i z elektroniky a na české scéně zaujímá výsadní postavení.

Kombinace netradičního koncertního prostoru a škatulková nezařaditelnost skupiny připravila návštěvníkům barevný zážitek. Svědčí o tom vysoká návštěvnost a spokojenost na všech stranách. Radio Wave děkuje všem kdo se na koncertě podíleli a zároveň vám posluchačům ná návštěvu. Video z koncertu bude brzy na našich stránkách na adrese: wave.cz/koncert

autor: Radio Wave
Spustit audio