Radio Wave Live Session v Plzni představí At Bona Fide, Rouilleux a Červen

23. únor 2016

Koncertní šňůra Radio Wave Live Sessions se jako každý rok táhne celou republikou a jednou z pravidelných zastávek je i plzeňský industriální prostor Papírna. Snová psychedelie At Bona Fide, riffová kombinatorika Červen a temní Rouilleux, to jsou kapely, které se v Plzni představí už ve čtvrtek 25. února.

Songy kapely Rouilleux jsou temné příběhy o rezignaci, sebepohrdání a osamění. Taky syntezátorové riffy ukryté pod zvukem mohutné kytary, jindy zas tiché skladby doprovázené zlověstným klarinetem, které vás budou volat zpátky. Rouilleux začínali před šesti lety jako skromná sólovka Luboše Rezka a s loňskou nahrávkou Scatter Your Soul se rozrostli ve tříčlennou kapelu. Přibylo tak oproti debutovému cédéčku Zugzwang nástrojů, angličtina však zůstala.

Angličtiny se drží i ostravská kapela At Bona Fide, pro kterou jsou charakteristické zasněné kytarové plochy, hustý dým psychedelie a hlasitost vytočená do červena. At Bona Fide jsou jednou z mála kapel, které si dnes někdy nadužívanou nálepku shoegaze zaslouží. Přesvědčit se o tom můžete především díky jejich bezejmenné nahrávce.

Kombinace kytarových riffů a přesné bicí jsou jasnou math-rockovou rovnicí, kterou řeší dvojice Červen, poslední z účinkujících na plzeňské Radio Wave Live Session. Za jejich hudbou jsou slyšet hodiny dřiny, ale i čistého nadšení – oboje se jim podařilo zaznamenat na eponymním EP o dvou skladbách z loňského roku.

Koncert se odehraje 25. února v rozsáhlých industriálních prostorech plzeňské Papírny, jednoho z mála ostrůvků nezávislé hudby ve městě. Vstup je zdarma.

03574652.jpeg
autor: DRDS
Spustit audio