Zrní a Divided na plzeňské Radio Wave Live Session

6. únor 2015

První z letošních koncertů Radia Wave se uskuteční v rámci programu projektu Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury. Ve čtvrtek 12. února v plzeňském klubu Papírna vystoupí kladenská kapela Zrní a jako support frýdecko-místecká kapela Divided. Na závěr se na DJ party představí Kewu.

VSTUP ZDARMA

Zrní

Kladenská kapela Zrní už se na scéně pohybuje téměř patnáct let, opravdový průlom ale zaznamenala až s deskou Soundtrack ke konci světa, kterou vydala v roce 2012. Kombinace syrové energie, folkové melodičnosti a poetických textů tehdy odzbrojila fanoušky i kritiky a skupině vysloužila třeba přirovnání k brněnské kapele Květy. Členové Zrní v čele se zpěvákem Janem Ungerem ale neusnuli na vavřínech a už po dvou letech na Soundtrack navázali albem Následuj kojota, které se pyšní bohatšími aranžemi. Rok 2015 je nejlepší doba, kdy se vydat na koncert Zrní – kapela se totiž blíží k důležité křižovatce a bude určitě zajímavé pozorovat, kterým směrem se skupina vydá. Pozici mají záviděníhodnou.

Poslechněte si rozhovor s Janem Ungerem, Ondřejem Slavíkem a Janem Fišerem z kapely Zrní na Radiu Wave.

Divided

Frýdecko-místecká kapela Divided, která vznikla na troskách rozpadlé skupiny Saturn United, otevřeně vyvolává duchy britského shoegazu přelomu 80. a 90. let. Svůj zvuk staví na rozostřených kytarách, melancholických akordech a zasněném zpěvu, který může připomenout třeba legendární Slowdive nebo My Bloody Valentine. Divided ale v sobě mají i pořádnou porci osobitosti – tu ocenili třeba hlasující hudební ceny Vinyla, kteří Divided nominovali na objev roku.

RADIO WAVE LIVE SESSION: ZRNÍ & DIVIDED
12. 2. 2015, Papírna Plzeň
VSTUP ZDARMA

autor: Jan Hladonik
Spustit audio