Novozélandské duo Pitch Black po devíti letech opět na scéně

Novozélandská dvojice Michael Hodgson a Paddy Free udává tón zelenému ostrovu už desítky let. Producenti, kteří se v posledních letech za svým štěštím rozutekli do různých koutů světa, téměř devět let mlčeli. 2. září 2016 jim ale na legendární londýnské značce Dubmission Records vychází páté studiové album pojmenované charakteristicky Filtered Senses.

Mike a Paddy se hudebně potkali v roce 1996 v krásném historickém městě Christchurch a o dva roky později se už se svým debutem Futureproof dostali na vrchol novozélandských elektronických hitparád. Poté následovala alba Electronomicon, Ape to Angel, Rude Mechanicals a remixy pro International Observer, Epsilon Blue nebo Downtown Brown. Především pak úspěch zmiňovaného počinu Ape To Angel jim v roce 2004 zajistil téměř padesát výjimečných vystoupení po celém světě a také první koncerty ve Spojených státech amerických. Hudba Pitch Black se objevila v několika filmech a seriálech. Za to může především umělecký záběr Paddyho Free, který napsal hudbu nejen pro u nás notoricky známý televizní seriál Kriminálka Miami, ale jeho muzika si našla cestu i na divadelní scénu a do multimediálního umění. Důkazem může být spolupráce na výjimečném díle Rachaela Rakena Aniwaniwa, které bylo v roce 2007 k vidění na bienále v Sydney a také Benátkách. Paddy Free také spolupracoval na deskách novozélandských Crowded House, Neil Finn, Supergroove, Emma Paki, Moana and the Moahunters a především vdechnul duši legendární desce Killervision novozélandských dubových matadorů Salmonella Dub.

Aktuální deska Filtered Senses je počin na hranici hypnotické elektroniky a sofistikovaného soundesignu. V písni Invisible Chatter ze sebe novozélandské duo dostává temné EDM, Great Silence is Spreading vás přenese do galaxie filmových hypnóz a sedmiminutová hymna It’s The Future Knocking s hostující vokalistkou Alison Evelyn vás provede světem nekonečných transcendentálních dozvuků.

Playlist:
Alpha and Omega – Every Man is a Refugee // Steppas Records
Alpha and Omega – Refugee Dub // Steppas Records
Vibronics feat. Splitz Horns Glorify // Scoops
Pitch Black – 1000 Mile Drift // Dubmission Records
Pitch Black – Filtered Senses // Dubmission Records
Pitch Black – Circuit Bent // Dubmission Records
Pitch Black – A Great Silence is Spreading
Pitch Black – It´s the Future Knocking // Dubmission Records
Pitch Black – Pixel Dust // Dubmission Records
Melbeat – Shanti York // ODG
Melbeat – Callipolis // ODG
Melbeat – Ahimsa Valley // ODG
Jungle Weed – Introduction // ODG
Jungle Weed – Mahesh // ODG
Jungle Weed – Tertham // ODG
Jungle Weed – Bom Istuti // ODG
Jungle Weed – North Cliff // ODG
AstroBear – Blast Off // Dubbhism
AstroBear – Light Years // Dubbhism
AstroBear – Star Ride // Dubbhism
Hairl Dub – Echoman // 4Weed Records
Hairl Dub – Echo Dub // 4Weed Records
Abu Ama – Pashmak // Bokeh Versions
Abu Ama – Aramazd // Bokeh Versions

autor: Jakub Johánek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.