Real hip hop z Čerňáku

5. prosinec 2013

Kreaton Inkubátor představuje nové naděje rapu – trojici Angel Mafia z Čerňáku. Zatímco ve Státech vychází společná deska G-Funkových držáků Snoop Dogga a Dam Funka, na Černém Mostě v Praze se vlní centrum Plechárna v podobném gangsta funky rytmu, aniž by tamní komunita sledovala, co zrovna vychází. Pro romské talenty tam připravila Ivanka Čonková workshop HIPHOPOS, kterým chce nejen podpořit jejich vlastní tvorbu, ale také nastartovat diskusi o světě kolem nich.

Hudební část workshopu vede Martin Tvrdý aka Bonus a během čtyř živelných workshopů vzniklo již několik hitů i klipů. Obě trojice – Cincinaty, kterým je kolem deseti, i Angel Mafia, kterým je kolem patnácti let, se hudbě již nějakou dobu věnují a mají vlastní tvorbu. Většina z nich rapuje i zpívá a jejich talent i výsledný projev na mikrofon je dost přesvědčivý. Dokonce přesvědčivější, upřímnější a nápaditější než projev většiny českých rapperů.

Rozhovor s trojicí Mario Montana, JEBO a Cristian, kteří si říkají Angel Mafia, o jejich motivaci nebo stavění vlastního studia si můžete poslechnout v Jukeboxu v sekci Kruton pod datem 2. prosince.

Živě vystoupí Angel Mafia společně se Cincinaty před Bonusem v pondělí 9. 12. na akci Důstojný domov pro všechny a na závěrečném koncertu workshopu HIPHOPOS 17. 12. na Plechárně, tu halu u zastávky Bryksova určitě nepřehlédnete.

autor: Mary C
Spustit audio