Kreaton :: Sound Chat

22. prosinec 2014

Kreaton, Radio Wave a České centrum Praha uvádí sérii diskusí o hudbě, její tvorbě, vnímání, roli ve společnosti, šíření a organizování s mezinárodním přesahem.

Moderátorka a tvůrkyně pořadu Scéna s MaryC (dříve Kruton) na Radiu Wave letos nastartovala společně s Martinem Hůlou alias Bonusem hudebně edukativní platformu Kreaton. Jednou za dva týdny představují v rámci pořadu Scéna s MaryC novinky z oblasti hudebních nástrojů, hardwaru i softwaru a diskutují o tématech ze zákulisí hudebního byznysu. ON AIR proběhly diskuse o crowdfundingu nebo autorských právech a českých hudebních vydavatelstvích.

Nyní se budete moci setkat s MaryC, jedním hudebním tématem a několika hosty z Čech i ze zahraničí pravidelně jednou za měsíc v prostorách Českého centra.

Jak se tvoří hudební scéna? Jak vnímáme hudbu? Jak se o ní píše? Jak se hudba propaguje a jak se prodává?

Hudební scénu netvoří pouze hudebníci, ale také mnoho hudebních profesionálů, kteří se zabývají její propagací, šířením, vydáváním a jiným organizováním. Diskusní večery Kreaton Sound Chat představí především ty další hudební profesionály, kteří nejsou tolik slyšet ani vidět.

První večer na téma Živě proběhne 29. 1. v Českém centru, Rytířská 31, Praha.

03107696.jpeg

ŽIVĚ: Kluby a bookingZačíná další sezona v hudebních klubech. Sérii živých diskusí tedy otevřeme tématem prezentace hudby naživo, tedy především v klubech. Je kde hrát? Za jakých podmínek? Jak se zakládá hudební klub? Jak se bookují zahraniční kapely? Jak jsou na tom české kluby v porovnání se zahraničními? Je obtížné bookovat českou hudbu do zahraničních klubů? Před diskusí bude k vidění výběr aktuálních videoklipů. Hosté prvního večera budou brzy upřesněni.

autor: Mary C
Spustit audio