Brett Rasmussen z Ignite hostem Radia Wave

29. červen 2006

Ignite se po třech letech vrátili do Prahy, aby tu zopakovali své neskutečně energické vystoupení ve středu 28. června v Abatonu. Po šesti letech také vydali nové album s názvem Our Darkest Days a o novince říkají, že je tím nejlepším albem, které kdy vydali. Hostem Odpolední session byl baskytarista Ignite Brett Rasmussen. POSLECHNĚTE SI: Záznam rozhovoru PODÍVEJTE SE: Na fotogaleriiPODÍVEJTE SE: Na video

Kapela vznikla v roce 1993 v Kalifornii. A vrací se v rámci evropského turné už podruhé do Prahy. Ignite míchají rychlost a dravost oldschool hardcoru s melodií a emocemi moderního punkrocku, ale také ve svých textech silně odrážejí pocity ze současného světa. Jak říká Brad "je naší povinností starat se nejen o životní prostředí, ale třeba i podporovat lékaře, kteří pomáhají v bídě sužovaných oblastech světa."
Často je z řad kapely vyzdvihován zpěvák maďarského původu Zoli, jehož perfektní hlas je jednoduše nepřeslechnutelný, ale Ignite jsou hlavně dokonale fungujícím celkem, jehož nedílnou součástí je každý z členů. Za víc než deset let existence v duchu hesla "kvalita místo kvantity" Ignite vydali čtyři velká alba.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.