Bed In - co pálí sociální pracovníky

10. prosinec 2008

Někteří pracovníci sociálních služeb vyhlásili na letošní 10. prosinec generální stávku. Akcí s názvem BED IN chtějí upozornit na problémy v sociální sféře, zejména u ústavní péče. Pod výzvou ke stávce jsou podepsáni lidé z organizací jako je Sananim, Máme otevřeno? nebo Art Language.

Radio Wave připravilo do Odpolední session diskusi ve které vystoupili jak spoluorganizátoři stávky Dušan Dvořák (Art Language) a Pavla Baxová (Rytmus), ale také ředitel odboru sociálních služeb MPSV Martin Žárský.

Mluvili jsme o důvodech nespokojenosti v neziskových organizacích a konfrontovali názory zástupců dvou organizací s příslušným úředníkem ministerstva. Ze širokého tématu jsme vybrali alespoň několik bodů - zpožděné platby státu, nadmíru ústavní péče a některé další.

Navazovali jsme mj. na pořad vysílaný u příležitosti červencového vyhlášení stávky. Najdete ho ZDE: a hosty byly ředitelka Domova pro seniory Elišky Purkyňové Eva Kalhousová, ředitelka občanského sdružení Kaleidoskop Jaroslava Jones a členka Českého helsinského výboru Helena Kunstová.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio