Mr. Scruff v Praze a v sedmihodinovém setu!

29. duben 2009

Známý britský DJ Mr. Scruff zavítal den před svým pražským vystoupením do Odpolední session Radia Wave. Záznam rozhovoru, fotografie a krátké video najdete uvnitř článku. Ohlášený sedmihodinový set odehraje 30. dubna v klubu Roxy.

Prakticky nikdo nedokáže hudbu Mr. Scruffa zařadit. Jeho přenoska klouže po vinylech s funky, hip hopem, reggae, elektrem i soulem a jak sám říká, jediné co hudba, kterou pouští, musí mít, je duše.
NECHCETE ČÍST? POSLECHNĚTE SI CELOU POZVÁNKU!

Hudební kariéra DJ pocházející z MacClasfieldu začala v roce 1988, kdy mu pirátská rozhlasová stanice WCLB z Manchesteru odvysílala první mix. K přezdívce Mr. Scruff se přihlásil při vydávání svého prvního singlu v roce 1994. Do té doby to byl Funky Scruff. Už o čtyři roky později mu spolupráci nabídnul věhlasný label Ninja Tune a jeho hudební kariéra nabrala rychlý spád.
V roce 1999 vydal dosud stále ceněnou desku Keep it Unreal, podle které jsou pojmenovány také jeho DJské noci. Do letošního roku vyšly další 4 studiová alba. Kvůli posledním dvěma založil ve spolupráci se svým domovským vydavatelem label Ninja Tuna. Pod touto značkou vydal stejnojmennou desku. Tu o pár měsíců později doplnil albem Bonus Bait, složeného z materiálu, který se na desku Ninja Tuna nevešel.
POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Mr. Scruffem

Podívejte se na video z části rozhovoru s Mr. Scruffem

Mr. Scruff, vlastním jménem Andy Carthy, je dnes už málo vídaný renesanční člověk. Sám sebe označuje v první řadě za DJ, ale také za producenta, kreslíře a čajového nadšence. Svůj web, koncerty i booklety zdobí vlastní malovanou tvorbou, která ho provází od dětských let, přes studia výtvarného umění na Univerzitě v Sheffieldu, až po dnešek. Sám ji označuje jako potato style.
Mr. Scruff také založil vlastní čajovou společnost a sáčky, s označením fair trade, i další čajové doplňky k prodeji s sebou vozí na všechny koncerty i festivaly.

Nejkratší koncerty tohoto sympatického Brita se počítají na tři hodiny, to většinou na festivalech, kde prý není tolik prostoru. Obyčejně tenhle maratónec ovšem hraje celou noc nebo alespoň pět šest hodin. Ve čtvrtek v Roxy tedy nečekejte nic jiného a připravte se na dlouhou a hudebně velmi kvalitní noc.

00791784.jpeg
autor: Pavel Cyprich
Spustit audio