Texaští This Will Destroy You se vrací do Prahy

14. červenec 2009

Rok po loňském koncertě na 007 a jen krátce po brněnské anabázi se do Prahy vrací texaská post-rockové senzace This Will Destroy You. Vystoupí v pondělí 20. července na strahovské Sedmičce a přivezou nový split s arizonskými Lymbyc Systym s názvem Field Studies. UVNITŘ: Rozhovor se členy This Will Destroy You

This Will Destroy You je americká instrumentální parta ze San Marcos, státu Texas. Od roku 2005 ji tvoří kytaristé Chris King a Jeremy Galindo, baskytarista a klávesista Raymond Brown a bubeník Andrew Miller. Úplně prvním jejich počinem z roku 2006 je EP Young Mountain (vydané u Magic Bullet Records), kterému se dostalo spousty pochvalných recenzí a hlavně díky skladbě Quiet si rychle získávali další a další fanoušky. Už tehdy se mnozí nechávali slyšet, že jde o nejlepší rockový objev z Texasu hned po Explosions in the Sky.

V únoru předloňského roku se This Will Destroy You zavřeli do studia, aby tak mohli vydat debutové eponymní LP. Produkoval jej John Congleton z the pAper chAse. Oproti staršímu materiálu je deska poněkud klidnější, chvílemi až ambientní - ony "zvraty" v hlukové erupce však rozhodně nechybějí. Jejich skladba There are Some Remedies Worse than the Disease doprovází filmovou novinku Tonyho Scotta The Taking of Pelham 123.

This Will Destroy You doprovodí Hissing Fauna, mladá indie kapela ze Žižkova. Vznikli v roce 2007, ulovil je label Bleeding Ear. Na MySpace mají první loňské demo, velká deska je teprve čeká.

autor: Press kit
Spustit audio