Dana Sahánková: Chtěla bych to vědět

2. červenec 2010

Finální osobností z pětice mladých umělkyň, jejichž tvorbu Galerie hlavního města Praha představuje v rámci cyklu START-UP v této sezoně, je Dana Sahánková. Autorka aktuální výstavy tohoto cyklu byla hostem Odpolední session.

Dana Sahánková je studentka posledního ročníku AVU (byla v ateliérech Jitky Svobodové i Veroniky Bromové) připravila sérii působivých velkoformátových kreseb. Mluvili jsme o inspiraci Adrianou Šimotovou, o tom, jak se kreslí na plátno, jak dlouho kresby vznikají, co při tom Dana poslouchá za hudbu i o dalších tématech.

Vstup na cyklus START-UP v Domě U Zlatého prstenu je zdarma.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.