Ojedinělá estetika režiséra Davida Jařaba

29. listopad 2010

Hlava-ruce-srdce je už v pořadí druhý celovečerní film režiséra Davida Jařaba, který obsadil plátna českých kin. David Jařab v Odpolední session na Radiu Wave prozradil nejen to, jak a kdy se v jeho hlavě a srdci zrodil námět na tento film, ale vysvětlil i to, proč si myslí, že někdo se u jeho filmu může místy smát a někomu ta samá scéna třeba vůbec k smíchu připadat nemusí.

Jak a zda by sám režisér zaškatulkoval svůj film a co si myslí o habsburské monarchii? I na tyhle otázky se v rozhovoru s ním dozvíte odpověď.
David Jařab je kromě filmů Vaterland a Hlava-ruce-srdce spojován s Divadlem Komedie, 30. listopadu zde má premiéru další hra, kterou režíroval a k níž vytvořil scénář. Jedná se o představení Touhy a výčitky, které je scénickou adaptací slavné Snové novely Arthura Schnitzlera.

Rozhovor pro všechny, kteří se pokoušejí o chov dlouhosrstých dutičů a taky pro ty, kdo někdy měli chuť na kohoutí konzervy.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.