Peter Duhan o budoucnosti ČRo a Radia Wave

9. srpen 2011

Ve čtvrtek 28.července zvolila Rada Českého rozhlasu nového generálního ředitele naší instituce. Stal se jím Peter Duhan, který před svým zvolením už od března roku 2010 stál v čele Českého rozhlasu v pozici prozatímního ředitele.

Mezi úkoly, které vnímá Peter Duhan jako klíčové, patří nutnost upevnit postavení veřejnoprávního rozhlasu na českém mediálním trhu. Nový generální ředitel také prohlašuje, že je nutné rozšiřovat nabídku pořadů na webu Českého rozhlasu, ať již k přímému poslechu nebo ke stažení. Každý by si tak měl mít možnost sestavit své vysílání podle vlastních priorit, aby mohl poslouchat, co ho zajímá a v čase, kdy mu to jeho denní režim umožní.

Jakou roli bude podle plánů Petera Duhana v rámci Českého rozhlasu zastávat Radio Wave? Co čeká Český rozhlas za největší změny? To vše zaznělo v rozhovoru s generálním ředitelem v Odpolední session.

Peter Duhan stál od února loňského roku v čele Českého rozhlasu v pozici prozatímního ředitelele. Narodil se před 64 lety v Bratislavě, zde také vystudoval Vysokou školu múzických umění, obor filmová a televizní scenáristika. Po krátkém působení v někdejším Československém rozhlase v Bratislavě přešel do Československé televize, kde pracoval jako redaktor a dramaturg zábavy. Po roce 1989 mj. působil jako programový ředitel soukromé společnosti Kabel Plus, od roku 2000 spolupracoval se stanicí ČRo 6 – Rádio Svobodná Evropa a v roce 2007 se stal jejím ředitelem. Od roku 2009 působil také jako programový ředitel Českého rozhlasu.

02360216.jpeg
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.