Art Fair nese mladé umění na trh

1. prosinec 2010

Artyčok.TV dlouhodobě a systematicky informuje o domácí i zahraniční výtvarné scéně. Letos tento internetový portál slaví pět let od svého založení. A v koprodukci s pražskou MeetFactory při této příležitosti připravil jedinečnou akci. Jde o velký otevřený trh s uměním, který se odehraje v jednom dni od 10. dopoledne do pozdních večerních hodin v prostoru galerie Meet Factory.

Prodejní výstava má název Art Fair a vlastně poprvé představí pohromadě díla velké části českých umělců zařazených do databáze Artlist domény Artyčok.TV.

Koncept výstavy Art Fair přišel do Odpolední Session představit kurátor a zástupce MeetFactory Dušan Záhoranský. S ním a s jedním ze zastoupeých umělců, Matějem Smrkovským, jsme kromě Artyčoku rozebírali i úroveň publicistiky zaměřené na výtvarné umění v mainstreamových médiích. Zajímal nás také názor Matěje jako studenta AVU na probíhající změny na akademii.

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.