Chléb a sůl v Karlin Studios

12. srpen 2011

Nad podstatou a podmínkami umělecké práce se zamýšlí výstava Chléb a Sůl v Karlin Studios. Práce jedenácti umělců pro ni shromáždili kurátoři Amande In a Michal Novotný. Většinu ze jmen, prezentovaných v industriálním prostoru galerie Karlin Studios, máte příležitost vidět v Česku poprvé.

Jejich přístupy k umělecké práci jsou opravdu velmi různorodé. Někdo tvoří z nudy, někdo klade důraz na maximální fyzickou a časovou náročnost práce a někdo se naopak snaží o co největší snadnost a pohodlnost. S kurátorem Michalem Novotným jsme mluvili o konceptu a přípravách výstavy, o vývoji různých přístupů k umělecké práci, nebo o tom jaké je současné postavení umělců ve společnosti.

Na výstavě Chléb a Sůl, která trvá do 11.9.2011 jsou zastoupeni: Edouard Boyer (FR), Didier Courbot (FR), Baptiste Debombourg (FR), Peter Fitzpatrick (AUS), Ivars Gravlejs (LV ), Vojtěch Kouřímský (CZ), Anja Loughhead (AUS), Marianne Maric (FR), Antonio Rovaldi (I), Daniel Savage (AUS), Jean-Luc Vilmouth (FR).

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.